La Moqueca (denominada de vegades també com Moqueca de Peix) és un bullit de peixos elaborat amb cebes, pebrot, tomàquet i fulles de coriandre i pimenta malagueta, tot això elaborat amb oli de palmell (azeite de dendê) i llet de coco. S'elabora lentament i no se li afegeix aigua. El plat és d'origen indígena brasilero, i originàriament s'elabora amb fulles de diversos arbres. Existeixen dues variants de Moqueca: la Moqueca Baiana procedent de l'estat de Bahia en la parte ix Regió Nord-est de Brasil i la Moqueca Capixaba procedent de l'estat de Espírito Sant en el sud-est. És molt habitual en les gents de tots dos estats reclamar per a si la veritable recepta de la moqueca. La diferència bàsica de la moqueca baiana respecte a la capixaba és la substitució de l'oli de palmell per urucum. Però com es diu a la zona: "Moqueca é capixaba, o resto é peixada!" (Moqueca és capixaba, la resta és guisat de peix), d'altra banda un'altra rima resa que: "Moqueca baiana; essa só engana!". ("Moqueca baiana; aquesta solamente enganya"

Comentaris


  1. Quan ens faràs una demostració en viu i en directe??

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta la que té!! Algun dia visitaré Brasil i provaré aquestes delícies

    ResponElimina
  3. Algun dia m'ha ensenyares a fer aquest plat que sembla molt bo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars