Feijoada Brasilera

La cuina brasilera és fruit d'una barreja d'ingredients europeus, indígenes i africans. L'alimentació bàsica del brasiler mitjà consisteix en arròs, mongetes i carn. El plat internacionalment més representatiu del país és la feijoada brasilera. Els hàbits alimentaris varien en cada regió. Al Nord-est n'hi ha gran influència africana, on destaquen l'acarajé, el vatapá i el molho de pimenta. Al Nord hi ha influència indígena en l'ús de la mandioca i de peixos d'aigua dolça. Al Sud-est hi ha diversos plats, com ara el feijão tropeiro i l'angu, a Minas Gerais, i la pizza a São Paulo. Al Sud del país hi ha forta influència de la cuina italiana, en plats com la polenta, i també de la cuina alemanya. El xurrasco és típic de Rio Grande do Sul.
 La feijoada és un dels plats més famós de la cuina brasilera, la mateixa consisteix en la bareja de alubias negres guisades amb carn de porc, i acompanyade d'arròs blanc, farofa(farina de tapioca),torresmo, col i taronja.
Explica l'história que el repudi dels portuguesos per les parts menys nobles del porc, com orelles,cua i peus, eren donades als esclaus africans.Com que la seva alimentació era composta per cereals com el blat i mongetes.Amb molts condiments més cuinaven les mongetes barrejades amb les carns.També diuen que venen de  la colonizatció europea, perque és semblant al cocido portugues,però la  feijoada té milenització brasilera per la mongete negra, que és originária de l'América del Sud.Sigui com sigui la veritat és que ens han deixat un plat bonissím i acompanyat d'una bona caipiriña..,sense paraules

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars